marți, 8 februarie 2011

Glasul dansului

        






                Pentru că street-danceul este primul stil de dans, în care regurile stricte ,sunt înlocuite cu unele noi, devenind un mod absolut liber de a-ţi exprima fiecare mişcare a corpului.

    
       O nouă şcoală de dans “pe piaţă”, Escape crew fondată de către Cristian Alexandru(Fido).
       Fido este plictisit de coregrafii monotone si de lucruri banale, aşa “a luat naştere”, proiectul său.Lansarea a avut loc la începutul lunii noiembrie 2009.Stilurile de dans predate sunt variate şi includ:Popping, Loking, Lyric-al, New style, Waveing, Breack-dance, Cultură Urbană. În present are peste 150 de elevi, înscrişi la cursurile sale de dans



1.      Ce înseamnă pentru dumneavoastră street-dance?

        Pentru mine street înseamnă, anturaj, noi suntem o comunitate, un grup, o familie, învăţăm unul de la altul şi rezolvăm orice problemă prin dans asta înseamnă street dance.

2.      Şcoala de dans Escape este proiectul dumneavoastră, de o scoală de dans?

       Am început acest proiect pentru că iubesc dansul, şi aştept rezultate favorabile, care nu pot veni decât dacă elevii mei vor muncii foarte mult.

3.       Ce vă atrage la acest stil de dans?

         Pentru că sunt îndrăgostit de acest stil de dans este un sentiment extrem de plăcut sa vezi că cineva învată de la tine, de aceea am considerat că cel mai bine este sa creeaz o comunitate, prin intermediul căreia poţi învăţa ceva, ideea este că vei căştiga prieteni, nu voi renunţa niciodată la acest proiect indiferent de abstacole.

4.      Ai menţionat că pot exista obstacole, în ce constă acestea?

          Eu sunt coordonatorul, sponsorul tot ceea ce am obţinut este datorită eforturilor mele, uneori este o muncă voluntară,sunt nevoit să investesc din resursele mele financiare  ca să pot acoperii chiria sălii.Majoritatea elevilor mei au probleme financiare, dar acestea sunt trecătoare. Obstacolele de aici încep.

 


5.      Vreau să ştiu un lucru inedit despre trupa dumneavoastră?

           Surprinzător, este că trupa este compusă din elevii pe care i-am instruit eu, deoarece aşa se creează o legătură, eu stiu  că prin muncă si dăruire vom reuşi.

6.      Care sunt proiectele dumneavoastră de viitor?

          Da, sunt proiecte de viitor muncesc foarte mult cu elevii mei deoarece vreau să încep promovarea acestui proiect la televizor, radio etc.

7.      În opinia  dumneavoastră, cum va evolua acest stil de dans?

         Răspunsul este unul pesimist pentru că fără  a avea sprijin din partea autorităţilor nu vom putea evolua. Peste 20 de ani vreau să văd „Academia dansului de stradă”.

Un suflet nou o lume veche

       


         


           Gabriel Alin , viata unui om care nu ştie ce înseamnă “nu pot”, un om a cărui viaţă nu poate fi povestită,ci care trebuie înţelesă.




          “Încă din timpul romanilor, circul a fost una dintre cele mai accesibile metode de divertisment. Evoluţia circului s-a desfăşurat, însă, pe planuri diferite, fiecare continent imprimînd propia amprentă. Primele lucruri care îţi vin în minte atunci cînd pronunţi cuvîntul "circ" sînt, mai mult ca sigur, clovnii şi animalele dresate care dau spectacole pe cinste. Puţini se gîndesc însă că începuturile circului nu erau nici pe departe atît de vesele. În Roma antică, "circus", însemnînd cerc sau inel, definea spaţiile cu această formă în care se desfăşurau evenimente distractive specifice acelor vremuri: soldaţi care se întreceau în a-şi demonstra calităţile de mari luptători, dresaj de animale.
        Astazi circul înseamană divertisment, muncă, şi spectacole cât mai complexe si interesante.”
                                                                                                                  (Gabriel-Alin)




                        

 Cum a început povestea ta?

         Înainte să încep colaborarea cu Circul Variete Globus, am practicat un stil de dans de care sunt convins ca ştie toata lumea, breack-dance. Talentul meu a fost descoperit de catre Gigi Tache, un veteran al artiştilor de circ, care a  făcut posibilă maturizarea mea ca artist.

 Explică ce este acela un numar de “rolă”?

         Este un numar de echilibristică, complex, în forma ei cea mai simplă este o scândură pe un cilindru pe care o persoană se balansează.

Descrie o zi de antrenament?

          Primordială este încălzirea articulaţilor, apoi urmează exersarea elementelor tehnice, (binenţeles că febra musculară este permanent prezentă)
Noi rădem mai tot timpul la antrenamente, în special de noi, şi de căzăturile noastre care sunt spectacoloase. 
 Ce înseamnă pentru tine munca de artist de circ?

            Artistul este un om, obişnuit, este sclavul publicului, munca de artist este copleşitoare, dar în acelaşi timp superbă. Noi avem o vorbă in circ:”satisfacţia este mare”

Ne poţi vorbi despre următoarele proiecte?
            Momentan mă ocup de numărul la care încă lucrez, iar apoi mă voi ocupa şi de promovarea acestuia, mai mult nu pot să dezvălui.