marți, 8 februarie 2011

Un suflet nou o lume veche

       


         


           Gabriel Alin , viata unui om care nu ştie ce înseamnă “nu pot”, un om a cărui viaţă nu poate fi povestită,ci care trebuie înţelesă.




          “Încă din timpul romanilor, circul a fost una dintre cele mai accesibile metode de divertisment. Evoluţia circului s-a desfăşurat, însă, pe planuri diferite, fiecare continent imprimînd propia amprentă. Primele lucruri care îţi vin în minte atunci cînd pronunţi cuvîntul "circ" sînt, mai mult ca sigur, clovnii şi animalele dresate care dau spectacole pe cinste. Puţini se gîndesc însă că începuturile circului nu erau nici pe departe atît de vesele. În Roma antică, "circus", însemnînd cerc sau inel, definea spaţiile cu această formă în care se desfăşurau evenimente distractive specifice acelor vremuri: soldaţi care se întreceau în a-şi demonstra calităţile de mari luptători, dresaj de animale.
        Astazi circul înseamană divertisment, muncă, şi spectacole cât mai complexe si interesante.”
                                                                                                                  (Gabriel-Alin)




                        

 Cum a început povestea ta?

         Înainte să încep colaborarea cu Circul Variete Globus, am practicat un stil de dans de care sunt convins ca ştie toata lumea, breack-dance. Talentul meu a fost descoperit de catre Gigi Tache, un veteran al artiştilor de circ, care a  făcut posibilă maturizarea mea ca artist.

 Explică ce este acela un numar de “rolă”?

         Este un numar de echilibristică, complex, în forma ei cea mai simplă este o scândură pe un cilindru pe care o persoană se balansează.

Descrie o zi de antrenament?

          Primordială este încălzirea articulaţilor, apoi urmează exersarea elementelor tehnice, (binenţeles că febra musculară este permanent prezentă)
Noi rădem mai tot timpul la antrenamente, în special de noi, şi de căzăturile noastre care sunt spectacoloase. 
 Ce înseamnă pentru tine munca de artist de circ?

            Artistul este un om, obişnuit, este sclavul publicului, munca de artist este copleşitoare, dar în acelaşi timp superbă. Noi avem o vorbă in circ:”satisfacţia este mare”

Ne poţi vorbi despre următoarele proiecte?
            Momentan mă ocup de numărul la care încă lucrez, iar apoi mă voi ocupa şi de promovarea acestuia, mai mult nu pot să dezvălui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu